Új csúcsok az egyórás váltófutáson

Szerdán , a kora esti órákban , körülbelül 50 hallgató és dolgozó érzett leküzdhetetlen vágyat, hogy részese legyen egy nem mindennapi csúcskísérletnek. A csúcskísérlet , mind a négy csapat (Gamf , Kertészeti , Tanítóképző és a Dolgozók- Oktatók ) esetében  sikerre volt ítélve, hiszen a „Nagy Négyek” most először próbáltak egy óra leforgása alatt, a lehető legtöbb kört teljesíteni a Gamf 400 méteres futópályáján.

A rövid bemelegítés és szabályismertetés után, hatalmas lendülettel vágtak neki a csapatok a távnak illetve az órának. Az első negyedórában folyamatosan változott az élen a helyzet és szinte körönként más és más csapat volt az első helyen. Körülbelül félidőnél tisztulni kezdett a kép. Némi meglepetésre a Dolgozók- Oktatók csapata stabilan, 1 kör előnnyel, őrizték az első pozíciót. A többiek még mindig előzgették egymást. Eddigre már mindenkinek kikristályosodott a legjobb taktika : minden futó egy kört vállal, de az maximális erőbedobással teljesíti. Az utolsó negyedórát megkezdve , már kialakult a végső sorrend , csak a különbségek változhattak már.

A Dolgozók-Oktatók csapata, a nevéhez híven, hatalmas elánnal oktatott (sicc!) a futópályán is!Jó taktikával és kiegyensúlyozott tempóval megszerezte az első helyet. A Gamf csapata , a végére számban eléggé megcsappanva ,  befutott a második helyen. A Kertészeti , nagyrészt hölgyekkel szépítve az egyre hűvösödő estét, a harmadik lett. A Tanítóképző csapata értbe a negyedik helyen.

KEFO egyórás váltófutó csúcsok:

  • Dolgozók-Oktatók  41 kör - 16400 méter 
  • Gamf  39 kör – 15600 méter
  • Kertészeti 38 kör – 15200 méter
  • Tanítóképző 36 kör – 14400 méter

 

A szervezők ígérik, hogy lesz visszavágó!

Gratulálunk minden résztvevőnek

Facebook

Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség

Galéria

Eseménynaptár