MEFS Hírek

Kettős ünnep az egyetemi sportban

Létrehozva: 2014.12.01 09:57 módosítva: 2015.01.08 09:10 Kategória : MEFS Hírek

November 27-én egyszerre adták át a Tüskecsarnokot a lágymányosi egyetemi campuson és díjazták az év egyetemi sportolóit világversenyeken elért eredményeikért. A Tüskecsarnok délelőtti megnyitóján elhangzott, kormányzati cél a nemzetközi sportesemények Magyarországra hozatala, a díjátadón a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az év legeredményesebb egyetemista sportolóit ismerte el. A díjakat azok az egyetemi, főiskolai hallgatók vehették át, akik ez évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a 2014-es Egyetemi Világbajnokságok egyikéről arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, illetve dobogós helyen végeztek a Rotterdami Európai Egyetemi Játékokon. Hagyományosan díjazták a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) intézményi pontversenyének győztes egyetemeit és főiskoláit is.

Tovább

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség története

Létrehozva: 2014.07.31 15:17 módosítva: 2014.07.31 15:17 Kategória : MEFS Hírek

A modern sportélet kialakulásában, a XIX. sz. második felében Európában, így Magyarországon is két irányzat, az úgynevezett angol versenybeállítódású sportirányzat és az elsősorban a bemutatókra, dísztornákra épülő német tornairányzat játszotta a legjelentősebb szerepet. Az egyetemi - főiskolai sport szemléletének fejlődésében is megmutatkozott a két irányzat szembenállása, bár kétségtelen, hogy nemcsak Angliában és Amerikában, hanem a közép-európai egyetemeken is inkább az angol versenyorientált atlétikára, labdajátékokra és a vízisportokra épülő sportélet dominált, bár itt Közép-Európában nem elhanyagolható a tornának és a vívásnak a szerepe.

Tovább

Fotózz és nyerj értékes ajándékokat!

Létrehozva: 2014.07.09 12:14 módosítva: 2014.07.09 12:14 Kategória : MEFS Hírek

A Magyar Olimpiai Bizottság fotópályázatot hirdet, amellyel a Fair Play szellemiségére szeretné felhívni az emberek figyelmét sporton belül és kívül egyaránt.


A pályázók két témakörben küldhetik be saját fényképeiket: Fair Play a sportban és Fair Play a társadalomban - Fair Society.

Az értékes nyeremények mellett a fődíj egy két napos látogatás Lausanne-ba, az Olimpiai Múzeumba.

A pályázat határideje szeptember 30.

Tovább információk a Magyar Fair Play Bizottság Facebbok-os oldalán találhatóak: https://www.facebook.com/MagyarFairPlayBizottsag

Tovább

Facebook

Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség

Galéria

Eseménynaptár